Selecteer een pagina

Katrien Drijvers

Ubasti

Introductie

Katrien studeerde voor dierenarts (optie kleine huisdieren) aan de universiteit in Gent.
Ongewenst gedrag bij sommige van haar eigen dieren deden haar op zoek gaan naar een verklaring en een oplossing en zo raakte ze gefascineerd door dierengedrag.

Ze besliste daarom de 2 jaar durende Postgraduaat Toegepast Dierengedrag aan de Kahosl in St-Niklaas te volgen om gedragstherapeut te worden. Om mee te zijn met de laatste wetenschappelijke inzichten, worden op regelmatige basis bijscholingen gevolgd.

Katrien woont met haar echtgenoot en katten, honden en kippen op een oude hoeve. Ze houdt zich graag bezig met lezen en wandelen, geniet van musea bezoeken en is zich net beginnen toeleggen op fotografie.

Activiteiten

Gedragstherapie voor katten: dit consult is voor mensen die problemen ondervinden met bepaalde gedragingen van hun kat. Bv. naast de kattenbak plassen, agressie, krabben aan de zetel,…

Algemeen gedragsadvies voor katten: dit is een preventief consult met als doel problemen te voorkomen.Bv. wat doen bij een verhuis, u heeft voor het eerst een kat – wat heeft ze allemaal nodig, wat doen als er een tweede kat bijkomt,…

Voor beide consulten komen we bij u aan huis zodat we uw kat en zijn leefomgeving (of toekomstige leefomgeving) kunnen zien en zo advies op maat kunnen geven.

Bij gedragsproblemen vragen we u op voorhand een vragenlijst in te vullen omdat die ons al veel inzicht kan geven in de oorzaak van het ongewenst gedrag. Dikwijls zal dan ook gevraagd worden om eerst bij uw dierenarts langs te gaan. Hij/zij kan eventuele lichamelijke problemen die verband houden met het ongewenst gedrag opsporen en behandelen. We werken bij Ubasti nauw samen met uw eigen dierenarts gedurende de gehele gedragstherapie.

Katten zijn heel leuke huisdieren waar je een hechte band mee kunt opbouwen, maar het zijn dieren die op een andere manier naar de wereld kijken dan mensen.
Om deze reden geven we graag preventief advies zodat eigenaren hun (toekomstig) huisdier beter begrijpen en problemen kunnen voorkomen worden.
We begrijpen ook dat het stresserend of frustrerend kan zijn om samen te leven met een kat die ongewenst gedrag vertoont en dat u ook niet steeds begrijpt waarom uw kat dit gedrag doet.

Tijdens een consult werken we daarom aan de goede verstandhouding tussen u en uw (toekomstige) kat. De aard en het instinct van de kat worden uitgelegd en vormen de basis van het advies. Van deze basis wordt vertrokken om aan de noden van de kat tegemoet te komen zodat probleemgedrag kan voorkomen worden, of om te onderzoeken waarom een kat een bepaald ongewenst gedrag vertoont. Hierna kijken we hoe we dat ongewenst gedrag kunnen veranderen, zodat zowel kat als eigenaar terug gelukkig worden.

Neem contact op met Katrien

Ubasti

Katrien Drijvers
1540 Herne
Tel: +32 496 11 87 54
katrien@ubasti.be
www.ubasti.be