Selecteer een pagina

Julie Houtmeyers

Cat Coach Julie

Introductie

Hallo, mijn naam is Julie! Jackie, Maurice, Frostie, Dropje en Puppie (4 katten en een hondje) zijn mijn beestjes die ik voor geen geld van de wereld zou willen missen.
En ik prijs mezelf gelukkig dat ik elke dag met zoveel meer dieren in contact mag komen.

In 2009 studeerde ik namelijk af als dierenarts kleine huisdieren en sindsdien werk ik in de praktijk. Hier is mijn interesse naar het gedrag en het welzijn van katten gegroeid. Het is voor mij zeer belangrijk om een consultatie of hospitalisatie zo stressloos mogelijk te laten verlopen.

Bovendien kreeg ik (en krijg ik nog steeds) dagelijks vragen over kattengedrag waar ik vanuit mijn diergeneeskundige opleiding niet altijd het antwoord op wist. Vandaar dat ik me inschreef voor de opleiding tot Felinova Cat Coach 2018 om mijn kennis over de kat te verruimen. En dat bleek een geweldige beslissing te zijn. Het werd een superinteressant en verrijkend jaar en mijn kijk op katten zal nooit meer hetzelfde zijn!

Activiteiten

Naast mijn werk in de dierenartsenpraktijk en mijn wil om dieren te helpen, heb ik nu een heel belangrijke missie: het welzijn van katten verbeteren door mensen te helpen hun gedrag beter te begrijpen. Op die manier wil ik zowel katten als baasjes gelukkiger maken en ze in harmonie laten samenleven.

Dit doe ik aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde kennis, die ik blijf bijschaven door het volgen van opleidingen, het lezen van wetenschappelijke bronnen en mijn lidmaatschap bij de VDWE (Vlaamse Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie).

Concreet wil ik jou als baasje advies geven over hoe je je kat nog gelukkiger kan maken, hoe je huis katvriendelijk in te richten, hoe een verhuis of de komst van een nieuw katje zo succesvol mogelijk te laten verlopen, hoe een kitten goed te socialiseren, … Zo kunnen immers heel wat problemen vermeden worden.

Heeft je kat toch een probleem(pje), vertoont ze gedrag dat je niet fijn vindt, dan help ik heel graag met het zoeken naar oplossingen en maak ik voor jullie een plan op maat met heel concrete tips en tricks.

Zo bouwen we samen aan een happy-cat-wereld :)!

Neem contact op met Julie

Cat Coach Julie

Julie Houtmeyers
Regio Gent-Deinze
Tel.: +32 493 46 50 01
catcoachjulie@gmail.com
catcoachjulie.be