Selecteer een pagina

Greet Diels

Talk2Pets

Introductie

Hoi, ik ben Greet. Van opleiding ben ik dierenarts en ik deel mijn dagelijkse leven met een hele hoop beestige vrienden. Mijn vaste ‘crew’ bestaat momenteel uit 2 honden, 2 katten, 2 paarden, een schaapje, een geitebok en mijn man Kim. We wonen allemaal samen in een fermette in Nieuwenrode, Vlaams Brabant. Samen met mijn man Kim run ik een dierenartsenpraktijk voor kleine huisdieren te Humbeek. Zelf ben ik van opleiding paardendierenarts. Via mijn diergedragspraktijk Talk2Pets, sta ik dagelijks in voor het psychische welzijn van onze patiënten.

Mijn vrije tijd gaat bijna exclusief naar de opvoeding van de viervoeters die ons erf bevolken. Als er nog tijd over blijft, spendeer ik die graag onder vrienden en familie, door te duiken samen met Kim of met een reis richting Azië.

Activiteiten

Ik ben als dierenarts, optie grote huisdieren, afgestudeerd in 2006 aan de UGent. Na mijn studies ben ik werkzaam geweest in de farmaceutische sector, waarna ik in 2010 met veel goesting naar de dagelijkse praktijk terugkeerde.

In 2012 voltooide ik een tweejarige opleiding tot vakdierenarts paard en sindsdien bouwde ik, samen met mijn echtgenoot, aan een gezelschapsdierenpraktijk en bleef ik werkzaam in de eerstelijns paardendiergeneeskunde.

Als enthousiaste paarden-, honden- en kattenliefhebster ben ik, zowel in mijn vrije tijd als in het beroepsleven, steeds bezig geweest met het trainen en begrijpen van deze dieren.

Er bleef echter iets kriebelen om hier meer mee te doen.

Ik ben afgestudeerd in 2017 als Felinova Cat Coach onder de begeleiding van Anneleen Bru. Mijn proefschrift handelde over katten en honden samen onder één dak.

Momenteel volg ik een internationale postgraduaat opleiding in Companion Animal Behavior and Welfare bij Odisee Hoge School.

Verder hou ik mezelf voortdurend up-to-date via vakliteratuur, congressen en voordrachten in binnen- en buitenland.

Talk2Pets vormt, vanaf het najaar van 2017, de koepel voor mijn diergedragspraktijk. De praktijk focust zich naast de preventie van gedragsproblemen, ook op het bieden van een oplossing voor bestaande problemen. Talk 2 Pets is als diergedragspraktijk gevestigd binnen de praktijk van dierenartsen Kim en Greet te Humbeek.

We zien in onze dagelijkse praktijk regelmatig dieren met gedragsproblemen. Dit gedrag negeren of corrigeren, leidt op termijn tot een onhandelbaar dier, zowel bij de dierenarts als bij u thuis.

De gedragspraktijk heeft als doel het welzijn van zowel dier als baasje te verbeteren, door mensen te helpen om de taal van hun huisdier beter te begrijpen. We nemen de tijd om te luisteren en een gepaste oplossing te vinden. We zetten hierbij hoog in op de preventie van gedragsproblemen door het geven van infosessies en adviezen op maat van de klant.

We staan voor een eerlijke en open communicatie en voor een werkwijze die gebaseerd is op wetenschappelijke informatie.

Neem contact op met Greet

Talk2Pets

Greet Diels
1851 Humbeek
Tel: +32 495 56 04 70
info@talk2pets.be
www.talk2pets.be