Selecteer een pagina

Danielle Boeckx

Katooh Kattenoppas

Introductie

Mijn naam is Danielle Boeckx. Al van zo lang ik mij kan herinneren, ben ik gepassioneerd geweest door katten en zou me dan ook geen leven meer zonder kunnen voorstellen.

Het heeft echter wel tot eind 2015 geduurd vooraleer ik de stap heb gezet naar een professionele carrière met katten. Onder de naam Katooh ben ik in bijberoep gestart als kattenoppas aan huis. Een job die ontzettend veel voldoening geeft. Het is hartverwarmend als je kan bijdragen tot een onbezorgde vakantie voor de poesjes en hun baasjes.

Ongeveer diezelfde periode ben ik gestart met de opleiding cat coach bij Felinova omdat ik het belangrijk vind om met de nodige kennis aan de slag te gaan. Op die manier kan ik beter inspelen op de noden van de katjes.

Als kattenoppas is het mijn missie om de katjes in hun normale routine thuis te verwennen terwijl hun baasjes zonder zorgen van hun vakantie kunnen genieten.
Als cat coach wil ik hierin een stapje verder gaan en is het de bedoeling om zowel katten als -eigenaars advies te geven bij kleine of iets grotere problemen. Enerzijds door hen tijdig naar de dierenarts door te verwijzen, anderzijds door hen de nodige tools aan te reiken om met bepaalde situaties om te gaan en negatieve beleving naar een positieve om te buigen. Ik ben echter geen gedragstherapeut en als de uitdaging voor mij te groot is, zal ik doorverwijzen naar Anneleen Bru van Felinova. Zij is door jarenlange ervaring en opleiding een expert in haar vak. Het grote voordeel van Felinova cat coach is dat ik op haar expertise kan terugvallen indien nodig.

Activiteiten

Waarvoor kan je bij mij terecht?
– Als nieuwe/onervaren katteneigenaar kan ik je advies geven hoe om te gaan met katten, wat hun noden zijn, wat je moet aanschaffen. Kittens en volwassen katten vergen een andere aanpak.
– Verrijking: hoe houd ik mijn kat mentaal en fysiek gezond?
– Advies bij ongewenst gedrag, hierbij zal eerst nagegaan worden of dit gedrag ongewenst is voor de eigenaar, maar misschien heel normaal is in kattentaal en hoe we dit kunnen ombuigen naar een gewenst niveau.
– Basics in training: hoe kan ik mijn kat bv. leren in een transportmand te gaan, het kattenluik leren gebruiken…?

Neem contact op met Danielle

Katooh Kattenoppas

Danielle Boeckx
Regio Kontich
Tel: +32 479 37 94 80
info@katooh.be
www.katooh.be